Over Frauke

Schermafbeelding 2013-05-17 om 4.59.17 PMMijn naam is Frauke Hoogerwaard. Sinds mijn vijftiende jaar ben ik werkzaam met bloemen.  Op jonge leeftijd is mij de liefde en het respect voor de natuur bijgebracht. Al vanaf het moment dat ik kon lopen had ik een grote interesse voor al wat groeide en bloeide.

Dit voelde voor mij als een prachtige gave. Mijn moeder nam me vroeger veel mee naar bloemenwinkels en daar kon ik uren rondkijken. Ook toen genoot ik al van alle kleuren en geuren die de bloemen rijk waren.

Toen ik 15 werd kreeg ik mijn eerste weekendbaantje, uiteraard in een bloemenwinkel. Hier leerde ik de eerste belangrijke onderwerpen van dit vak, ik leerde boeketten maken en ik leerde klanten helpen. Dit was mijn eerste echte bloemenervaring, en van hieruit werd het alleen maar meer, maar vooral ook mooier.

Mijn liefde voor de bloemen werd steeds duidelijker, hier moest ik iets mee gaan doen. In 1997 behaalde ik mijn diploma beroepsbeoefenaar aan de tuinbouwvakschool te Vught.

In een lange periode na het behalen van mijn diploma ben ik bij diverse bloemenwinkels werkzaam geweest. Ergens gaf mij dit niet het gevoel waar ik naar op zoek was, ik wilde meer direct contact met mensen en er gebeurden veel dingen in het bedrijfsleven waar ik soms niets van begreep!

Gelukkig wist ik heel goed wat ik wel wilde, ik wilde mensen echt helpen. Regelmatig werd ik gevraagd om afscheidsbloemwerk te verzorgen voor overleden familie van vrienden en bekenden , dat gaf telkens weer  heel veel voldoening. Ik voelde dat ik echt iets voor mensen kon betekenen.

Dit was dus wat ik wilde! Mijn ideeen werden al snel helderder, ik vond het erg bijzonder en waardevol om mensen te helpen die ook soms zelf mee wilden werken aan het maken van hun creatie voor hun dierbare.  En nu ben ik alweer een ruime tijd zover dat ik ook buiten mijn familie en vriendenkring mensen help, want wat is immers mooier dan iemand te kunnen helpen met het maken van een laatste creatie voor een bijzonder persoon?

Als u tijdens het lezen een warm gevoel gekregen heeft van mijn verhaal, wil ik u vragen om eens rustig verder te lezen. Heeft u vragen? Twijfelt u niet om contact met me op te nemen en om uw vraag bij mij neer te leggen. Onder het motto ” ieder mens is uniek, en alles is bespreekbaar” wil ik u graag van dienst zijn.